Uneori in picioare, alteori pe scaun … cu birourile ergonomice de la moll 

Cu totii stim acest lucru: cerințele în școală  sau în viața profesională au crescut, iar timpul de studiu tinde să devină din ce în ce mai scurt. Cautam sa avem succesul cu o învățare rapidă – dar foarte adesea nu reusim sa ne atingem acest obiectiv. Din pacate, nu putem aborda aceste provocari numai cu sârguință sau talent, ci avem nevoie și cu o strategie de învățare inteligentă:

In acest context merită să aruncăm o privire asupra atitudinii cu care puteți înțelege mai bine conținutul nou și îl puteți memora ori asimila, intr-un mod durabil. Conform rezultatelor unui studiu recent, mulți oameni învață deosebit de eficient în timp ce stau în picioare sau umbla. Ați putea pregati documente în timp ce stați pe scaun și, de exemplu, ati putea învăța să citiți sau să va imbogatiti vocabularul în timp ce stați în picioare. Ceea ce pare neobișnuit la prima vedere nu numai că are un efect pozitiv asupra rezultatului învățării, dar este si foarte favorabil sănătății. „Pentru ca schimbarea dinamică a posturii la birou  să nu fie rezervată doar adulților, am dezvoltat biroul Champion Compact Express pentru copii și adolescenți”, spune Martin Moll, partener moll – producător de mobilă ergonomică pentru copii.

Schimbarea de atitudine este la ordinea zilei

Dacă vă concentrați asupra unei sarcini la birou sau dacă sunteți presat să o rezolvați, ajungeti rapid într-o postură rigidă. Acest lucru poate deveni ulterior vizibil prin mușchi dureroși la nivelul gâtului, prin dureri de cap sau dureri de spate. A sta pe sezut prea mult timp nu este foarte benefic pentru sănătatea ta – la urma urmei, mișcarea face nu doar ca organismul tau să functioneze, ci și ca gândurile tale sa fie procesate corect.

„Dacă sunt întrebat ce postură este cea mai bună, atunci răspund zicand următoarea postură ”. De ce? Pentru că nicio poziție in sine nu este bună pe termen lung! O schimbare regulată între șezut, stat în picioare și mișcare poate ajuta. Două până la patru schimbări de postură pe oră sunt ideale. Fazele individuale “în picioare” nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute și pozitiile statice (cele cu mișcare redusă), ar trebui evitate „, spune Dr. Breithecker din Grupul de lucru federal pentru promovarea posturii și exercițiului fizic din Germania.

Schimbarea dinamică îndepărtează tensiunea musculară unilaterală atunci când stai sezut; cand esti în picioare, genunchii, șoldurile și coloana vertebrală sunt antrenate. Spatele, mușchii și articulațiile beneficiază, de asemenea, de modificările continue ale posturii. În plus, circulația sângelui și metabolismul sunt stimulate și acționează ca un impuls pentru concentrare și performanță.

Birouri reglabile pe înălțime pentru adolescenți și adulți

Cum poate fi implementată o zonă dinamica pentru birou în camerele copiilor și adolescenților ori în biroul privat? Cea mai bună bază este un birou reglabil pe înălțime, la care puteți lucra atât în ​​picioare cât și de pe scaun.

Birourile precum Champion Compact Express pentru copii și tineri și moll T5 pentru adulți sunt echipate cu cadrul de picioare Express. Acest lucru nu numai că permite reglarea precisă a mesei de lucru la înălțimea actuală a utilizatorului și, prin urmare, crește ergonomic cu utilizatorul ci ii si permite utilizatorului să comute rapid între “șezut” și “în picioare”. Înălțimea mesei poate fi reglată fără niciun efort în doar 2 secunde. În plus, reglarea înălțimii funcționează pur mecanic, fără electricitate sau cabluri deranjante. Rama pentru picioare Express este potrivită de la o înălțime de 158 cm – aceasta corespunde aproximativ cu vârsta de 13-14 ani.

Biroul Champion Compact Express crește, de asemenea, în funcție de nevoi: dacă este necesar mai mult spațiu de stocare sau spații pentru raft, pot fi utilizate elemente disponibile opțional. Flex Deck, de exemplu, economisește si mai mult spațiu. Acest raft practic multifuncțional folosește perfect „spațiul liber”.

Zona de scris care crește odată cu copilul este completata cu scaunul pivotant Maximo sau cu S9 – ambele de la moll. Datorită diferitelor opțiuni de reglare, acestea pot fi ajustate cu precizie la dimensiunea și proporțiile corpului respectiv. În acest fel, nu numai că vă așezați confortabil în orice moment, dar oferiți și sprijin ergonomic.

Întrerupeți maratonul de “șezut”: folositi jocuri si exerciții împotriva șederii permanente

Vezi toate exercitiile AICI.

Elevii stau prea mult: la școală, facandu-si temele și în timpul liber. În plus față de un birou reglabil pe înălțime care permite reglarea înălțimea șezutului și a picioarelor, șezutul permanent poate fi întrerupt și prin exerciții de mișcare. În acest scop, au fost dezvoltate doisprezece exerciții special pentru școlari, în cooperare cu Universitatea Sportivă Germană din Köln, care pot fi efectuate direct la birou fără echipament: moll-funktion.com/lernen-und-wachsen/moll-bewegt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *