Stam prea mult pe scaun? Riscam sa ascundem probleme grave de sănătate

In intreaga lume, doctorii atrag atentia: stam prea mult in pozitia sezanda! La munca (ori la scoala), apoi in masina, apoi in fata televizorului. Rata metabolismului ne coboara la un minim absolut! Nu este deloc normal, nu este nici macar natural. Noi suntem conceputi sa stam in picioare si sa ne miscam constant.

Putini dintre noi stim, insa Danemarca a fost prima tara din Europa care a obligat angajatorii să ofere personalului birouri ce sa le permita munca in picioare. Ridicarea de pe scaun, la locul de muncă, nu este doar un truc de marketing. Autoritatile de acolo chiar urmaresc bunăstarea angajatilor și chiar cresterea speranței de viață. Se estimează că 80% din lucratorii din Danemarca se pot bucura acum de un birou reglabil.

In tara noastra, poate ca nici macar 1% din oameni nu au aceasta sansa. Este o cifră în creștere, dar totuși foarte scăzută.

Gaseste aici solutiile moll, vandute in intreaga lume, pentru a-ti permite sa lucrezi sezand ori in picioare – ai birouri pentru adulti ergonomice, in colectia Unique! 

In birouri sau acasa, munca ce permite o mai buna postura este de dorit, pentru oameni de orice varsta. Iata cum ne poate schimba un birou de acest tip viata si …eficienta!

Biroul moll T7
  • Sănătate:

Trăim în corpul unui culegător/ vânător (sa nu uitam evolutia noastra), totuși petrecem cea mai mare parte a zilei stând liniștiți. Nu este surprinzător că avem o circulație slaba a sangelui.

Alternând munca – șezut/stând în picioare, corpul se poate simți la început puțin obosit, dar va fi încurajat să devină mai în formă, iar după câteva săptămâni, problemele de spate se vor reduce, vitalitatea va spori și se vor dezvolta mai puține boli în comparație cu cei care lucrează doar pe sezut.

  • Productivitate:

Creșterea sănătății și vitalității ne permite să funcționam mai bine. Apoi, ușurința cu care ne putem mișca, cat suntem în picioare, ne permite ca unele sarcini sa fieîndeplinite mai repede.  

  • Fitness:

Corpul nostru este conceput pentru varietate și mișcare. Când stăm toată ziua, chiar și pe un scaun premium, ardem mai putine calorii.

Este aceasta schimba potrivita pentru toată lumea?

Dacă aveți dubii, adresați-vă medicului! Unele afectiuni ale piciorelor ar putea impiedica munca in picioare. Totusi, mai este un test rapid: dacă preferați mersul ușor și chiar vioi, decât să vă așezați, atunci corpul va spune ceva! Este momentul sa alegi un scaun ergonomic si un birou ce sa permita ridicarea blatului de lucru!   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *