Organizeaza-ti istet spatiul de lucru


Cum sa ai un birou eficient, acasa sau la munca, chiar si intr-un spatiu mic

Indiferent dacă lucrați de acasă permanent, daca vă bucurați de un program de lucru flexibil sau aveți nevoie de un loc unde copiii să-și facă temele, a avea un spațiu de lucru dedicat este cheia productivității. Cei mai mulți dintre noi nu avem destul  spațiu pentru un loc de studiu/birou de dimensiune completă, motiv pentru care ideile de birouri mici de acasă sunt atât de utile pentru a profita la maximum de ceea ce avem.

Contrar credinței populare, majoritatea ideilor de birou la domiciliu pot fi reinterpretate pentru a funcționa eficient în locuri mai mici. Trebuie doar să planificați mai atent pentru a obține o zonă de birou elegantă și practică.

Primul lucru de făcut este, desigur, să decizi ce cameră vei transforma într-un birou sau să cooptezi spațiu din interior. 

Următorul pas de luat în considerare este iluminatul. Iluminarea corectă și folosirea unei părți cândva întunecate și sumbre a casei tale poate fi la fel de motivanta ca și prima ta cafea de dimineață. Pentru a profita la maximum de spațiu, investiți într-o lumină de lucru ce se înclină. Aceasta va permite să proiectați mai multa lumină sau sa fie mai concentrata, după cum aveți nevoie.

În cele din urmă, depozitarea și mobilierul trebuie aduse în joc. Alegerea mobilierului potrivit pentru birou este extrem de importantă pentru a profita la maximum de spațiu. Încercați și cumpărați mobilier care are o dublă funcție. Gândiți-vă la un birou, dar cu spațiu de depozitare dedesubt (sertar), care poate stoca documente și alte articole. Chiar dacă este un spațiu multifuncțional, asigurați-vă că aveți spațiu de depozitare pentru a pune deoparte tot ce nu are nimic de-a face cu munca. Nimeni nu lucrează mai bine atunci când este înconjurat de haine murdare sau vechituri!

  • Utilizați spațiul de langa trepte (scari)

Spațiile de sub scări sunt adesea spațiu risipit, în case. În loc să-i permiteti să devină un loc de gunoi pentru genți si plase de toate felurile, transformați-l într-un birou de acasă elegant. 

Construiți cât mai mult spațiu de stocare pentru care aveți. Nu toate trebuie să fie pentru rechizite de birou.

Cumpara acum un birou pentru copii potrivit gusturilor tale!

  • Zonati, cu vopsea

Utilizați vopsea pentru a vă defini spațiul de lucru într-o zonă în plan deschis. Acoperiți o zonă în culori contrastante față de peretele principal, făcându-l aproximativ de lățimea biroului  și chiar sub înălțimea tavanului, astfel încât să creeze un fundal încadrat pentru biroul folosit.

  • Alegeți un birou de colț

Nimeni nu pune copilul în colț… dar poate că ar trebui. Un birou de colț este o soluție excelentă pentru a se potrivi într-un spațiu de lucru și depozitare, fără a invada prea mult restul încăperii. Ține cont de ergonomie și găsește o opțiune cu o tastatură extrasă, astfel încât să poți scrie confortabil în timp ce stai la o distanță bună de ecran.

  • Respectați o schemă luminoasă

Indiferent dacă utilizați o cameră mică sau o parte a unui spațiu mai mare, culoarea este cheia. Nuanțele și materialele deschise, luminoase vor face spațiul să pară mai mare decât este. Gândiți-vă la alburi clare, lemne pale și metale strălucitoare.

Amintiți-vă că ideile de iluminat pentru biroul de acasă sunt importante, chiar și în aceste spații mai luminoase. Iluminatul poate crește productivitatea și poate preveni oboseala. Profitați la maximum de lumina zilei, dar plasați biroul la o fereastră, astfel încât lumina să nu strălucească direct pe ecranul computerului și utilizați iluminare înaltă pentru anumite zone, unde trebuie să vă concentrați asupra detaliilor.

  • Folosește cu înțelepciune toți pereții disponibili

Când spațiul este limitat, este esențial să utilizați fiecare centimetru de spațiu, la maximum. Pentru un birou mic de birou de acasă sau idei de cameră de meșteșuguri, soluția cheie este ca pereții sa lucreze mai greu.

O unitate de depozitare montată pe perete, cu compartimente rabatabile oferă spațiu amplu pentru un birou și depozitare fără a ocupa prea mult. 

Descopera birourile moll, din colectia Unique – ai mobilier ergonomic, cu certificat, din gama premium! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *