Incepe scoala! O lista de secrete binevenite:

A merge la cresa, gradinita sau scoala este o etapă importantă atât pentru parinti, cât și pentru copil. Poate fi primul “pas” departe de casă sau o tranziție către un nou cadru și catre prieteni noi. La 3, 4 și 5 ani, aceasta „schimbarea” poate aduce o multitudine de sentimente și gânduri. Unii copii acceptă și se bucură de schimbare mai mult decât o fac alții. Dar nu este neobișnuit chiar și cel mai “degajat sau curajos” copil să aibă nevoie de o atenție suplimentară în primele zile și săptămâni de școală.

Iată câțiva pași simpli pe care îi puteți face spre … un nou an grozav!

  1. Vizitați școala sau sala de clasă înainte de prima zi. Faceți o excursie la școală pentru a vedea clădirea și locul de joacă si daca e posibil, cunoasteti personalul de acolo.
  2. Citiți cărți apreciate despre începerea școlii. Literatura este o modalitate excelentă de a stimula o discuție despre mersul la școală.
  3. Vorbiti cu cel mic legat de sentimentele sale despre școală, prieteni, profesori și activități noi.  
  4. Repetați abilități de care copilul va avea nevoie – îmbrăcarea, dezbrăcarea și spălarea mâinilor. Copilul tău se va simți mai încrezător când i se vor cere aceste lucruri la școală.
  5. Întreabă-l pe cel mic ce tip de gustare vrea să ducă cu el. Cumpărați împreună ingredientele și lucrati impreuna pentru prepararea și ambalarea gustării.
  6. Stabileste o rutina matinala. Aflați astfel de cât timp aveți nevoie zilnic pentru a vă îmbrăca, a lua micul dejun etc. În acest fel, veți ști exact când să vă treziți și nu veti lasa niciun lucru pe dinafara!
  7. Faceti impreuna cumpărăturile pentru școală. Hainele, rechizitele, papetarie, accesoriile vestimentare pentru scoala sunt popular, oriunde! Nu este prea devreme pentru a începe ritualul cumpărăturilor pentru ținute speciale de școală sau un rucsac. 

Pentru acest ultim punct, iti poti indrepta repede atentia catre oferta magazinului online Kizo.ro, in sectiunea de papetarie!  

Poti incepe cu un penar colorat, perfect pentru baieti sau fetite – Textile sau metalice, mai mici sau mai mari, penarele de la Djeco, Fridolin si Lego ii vor incanta pe cei mici!

Continua apoi cu ghiozdane, papetarie si accesorii pentru scoala – agende si caiete, instrumente de scris si colorat, semne de carte, foarfeci, liniare, etichete decorative, ascutitori si multe altele.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *