Incalzire sigura, eficienta si curata in camerele copiilor?

Descopera principalele beneficii ale incalzirii in pardoseala

Încălzirea prin pardoseală este un mod mai curat și mai inteligent de a-ti încălzi casa. Folosind tehnologia de căldură radiantă, aceasta solutie încălzește ușor oamenii și obiectele din cameră direct, de la sol – facilitând o metodă mult mai eficientă din punct de vedere energetic. Usor de folosit si instalat, fara zgomote deranjante si fara a “ocupa” din spatiul atat de pretios al casei, solutiile SBK Kunststofftechnik Neuenstein (distribuitoare modulare originale pentru incalzire in pardoseala) sunt perfecte pentru o viata trainica, in orice camin – nou sau renovat!

Dacă ai în vedere încălzirea prin pardoseală ca parte a unui viitor proiect de renovare a locuințelor sau de construire a unei noi case, cu siguranta cauti o soluție de încălzire potrivită. Iata pe scurt  avantajele încălzirii prin pardoseala:

 • Eficiența energetică crescută
 • Intreținerea redusă 
 • Libertatea de proiectare și adaptabilitate
 • Siguranța și ușurința instalării
Tot mai multi profesori, educatori, pediatrii si experti in constructii ori in cresterea copiior recomanda aceasta solutie de incalzire – nu exista riscul ca cei mici sa se loveasca/ sa se arda de caloriferele fierbinti, temperatura este mereu constanta iar caldura este prezenta la nivelul la care copiii isi petrec majoritatea timpului (jucandu-se pe podea – in special cei prescolari)

Fara a intra in prea multe detalii tehnice, iata cateva puncte cheie:

 1. Nu exista zone reci, in casa. Incalzirea in pardoseala acopera intreaga podea, transformand casa intr-un mediu uimitor de confortabil. Nu ai aer cald doar langa calorifere si racoare in rest, ci caldura este degajata egal, peste tot.
 2. Incalzirea in pardoseala necesita ca apa sa nu fie incalzita la o temperatura atat de mare precum cea din caloriferele clasice – asadar, te bucuri de un consum mai mic de energie si deci de …costuri mai mici!
 3. Mentenanta acestor sisteme este aproape de zero! Gratie tehnologiei moderne, pierderile de caldura sunt foarte mici, piesele rezista incredibil la temperaturi extreme si impiedica coroziunea.
 4. Un termostat manual, programabil sau smart (prin WiFi) te ajuta sa ajustezi temperatura, cu usurinta. 
 5. Mai mult spatiu de miscare si libertate de design. Incalzirea in pardoseala iti permite sa amenajezi dupa bunul plac orice incapere. De ce? Toti peretii sunt “eliberati” de povara purtarii de calorifere. Ai pana la 10% mai mult spatiu eliberat la nivelul podelei!
 6. Potrivita pentru orice material – gresie, vinil, covor, mocheta, parchet (laminat, stratificat sau din lemn natural). 
 7. Perfecta pentru camera copiilor – spune adio marginilor ascutite ale caloriferelor, suprafetelor incinse. In plus, calitatea aerului este net imbunatatita – pastrandu-l curat si bogat in oxigen, nu ca in cazul caloriferelor care fac ca aerul cald sa se ridice in tavan si apoi sa coboare, facand ca praful sa circule mereu. Altfel spus, mai putini alergeni si acarieni in aerul din camera celor mici!

Încălzirea prin pardoseală este un mod ușor și eficient din punct de vedere energetic pentru a-ti încălzi casa și de a-ti menține picioarele calde. Deși costul instalării încălzirii de acest tip este mai mare decât costul instalării caloriferelor tradiționale, există diverse opțiuni disponibile pentru a se potrivi bugetului fiecaruia. In plus, încălzirea prin pardoseală oferă economii substanțiale de costuri pe facturile de energie, pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *