Cum să găsești biroul și scaunul potrivit pentru copilul tău

Copilul tau a inceput sa mearga la școală insa ai tot amanat achizitia unui birou potrivit pentru varsta sa. Poate ai incercat mai multe mese si locuri din casa, in speranta ca oricum ai nevoie de un scaun si o suprafata dreapta, pentru scris! Totusi, aceasta abordare poate pune in pericol sanatatea si bunastarea copilului. Dar care este cel mai bun birou? Și cum găsești scaunul potrivit? Lista noastră de azi te poate ajuta: 

“Stai drept și nu te clătina”! În trecut, acestea erau regulile de bază ale posturii de lucru, la școală și atunci când faceam temele, acasa. Copiii fac exact ceea ce trebuie facut, in mod intuitiv: se leagana, nu au stare… De ce? Mișcarea ajută la evitarea stresului unilateral – și astfel previne durerile de spate. Atunci când cumpără birouri și scaune pivotante, părinții ar trebui, prin urmare, să se asigure că permit șederea activă și că prichindeii pot crește odată cu aceste piese de mobilier.

Vezi aici cele mai iubite birouri si scaune ergonomice, pentru copii, la Mobilamoll.ro!

Din fericire, gratie progreselor tehnologice, un birou ii poate însoți pe copiii mulți ani – pentru asta, acesta trebuie să fie reglabil pe înălțime și proiectat ergonomic.  Iată cele mai importante puncte cheie pentru cele două piese de mobilier:

Biroul

 • Reglarea înălțimii trebuie să fie posibilă între 56 de centimetri  și 82 de centimetri. 
 • Acordați atenție opțiunilor de ajustare în mai mulți pași mici: Copiii cresc rapid. În șase luni biroul și scaunul pot fi prea mici.  
 • Tehnologia biroului ar trebui să fie, de asemenea , ușor de utilizat pentru copiii înșiși . Ce se întâmplă dacă maneta de reglare nu se cuplează corect? Va cădea blatul greu al mesei?  
 • Verificați stabilitatea mobilierului atunci când îl cumpărați: acesta nu trebuie sa se rastoarne prea usor.
 • Pentru ca poziția corectă a capului să fie posibilă, masa trebuie să aibă o funcție de înclinare lină de cel puțin 16 grade. Golurile sau marginile corespunzătoare împiedică obiectele să alunece pe masă.
 • Deoarece copiii mai mici lucrează și cu laptopuri sau computere, un birou din două părți este recomandat. Astfel ei pot picta sau scrie pe o parte și pot folosi computerul pe cealaltă. Rafturile și extensiile pentru plăci laterale sunt de asemenea practice. Copilul are nevoie de 60 de centimetri de spațiu pentru a citi, a scrie, a face calcule și de cel puțin 80 de centimetri pentru a lucra cu computerul.
 • Blatul mesei trebuie să fie realizat din material durabil care sa poata fi curatat. Materialele pe bază de lemn, acoperite, sunt practice. Cautati ceva ușor de îngrijit și durabil. Atentie la birourile din plastic – acestea sunt ușor de curățat, dar nu sunt suficient de stabile atunci când copiii se misca.
 • Mutați biroul într-un loc din cameră unde poate fi folosită lumina naturală . Pentru dreptaci, lumina trebuie să vină din stânga, iar pentru stângaci din dreapta.

Scaunul de birou

 • Scaunul trebuie să fie ergonomic și să permită o ședere dinamică. Nu este destul ca acesta să poată fi adaptat la dimensiunea corpului copilului – trebuie să fie posibilă schimbarea posturii în mod natural și inconștient pentru utilizator, chiar și în perioade lungi de șezut. Dacă scaunul și masa sunt prea mici sau scaunul nu se poate mișca, partea superioară a corpului se poate prăbuși (așa-numita postură C) care pe termen lung poate duce la deteriorarea spatelui.
 • Inălțimea și adâncimea scaunului, adică distanța de la marginea din față a scaunului până la spătar, trebuie să fie reglabile. Spătarul și înclinarea scaunului trebuie să fie, de asemenea, în mod individual reglabile.
 • Cu un reglaj corect, copilul va lipi cu ambele picioare pe podea, va avea coapsele și picioarele inferioare formând un unghi de 90 de grade sau mai mult. În plus, blatul mesei ar trebui să fie chiar sub înălțimea cotului.  
 • Rotile sunt o sursa de pericol pentru scaunul de birou! Nu trebuie să fie prea ușor de miscat – in caz contrar, acestea se vor rostogoli când la ridicare și copilul se va așeza în gol. Pare greu de explicat, dar un semn bun este atunci când scaunul este relativ greu de mișcat fără efort, dar se mișcă ușor când te așezi.
 • Testarile, acreditarile, premiile si certificarile de care da dovada un scaun sunt toate elemente de siguranta pe care trebuie sa le luam in calcul.

Ai nevoie de sprijin pentru alegerea unor astfel de piese de mobilier potrivite? Scrie-ne pe office@mobilamoll.ro sau suna oricand la 0745 620 780 si iti oferim nu doar consultanta, ci si oferte speciale de pret la pachetele birou+scaun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *