Avantajele mobilierului ergonomic pentru copii

moll-birouri-scaune-2019-articol

Ce este ergonomia?

Termenul „ergonomie” provine din cuvintele grecești ergon (care înseamnă „muncă”) și nomos (care înseamnă „regulă”) și este definit ca știința muncii umane. Preocuparea sa principală este adaptarea condițiilor de muncă la individ și nu opusul.

Interacțiunea dintre corpul uman și mediul înconjurător și mobilierul folosit este de o importanță esențială. Când stai la un birou, preocuparea principală pe care ar trebui sa o ai (dincolo de îndeplinirea muncii pe care ti-ai propus-o) este aceea de a ședea ergonomic. Altfel spus, găsirea unei poziții optime din punct de vedere fiziologic – una relaxată ce sa ajute concentrarea, să prevină în același timp deteriorarea posturii, apariția durerilor de spate și a migrenelor. Prin urmare, birourile, scaunele și mobilierul de birou ar trebui să fie ergonomic.

Bazele șederii ergonomice 

Știai ca de fapt nu exista un mod greșit sau corect de a sta la masa de lucru?  

Singurul lucru care contează este schimbarea poziției în mod regulat, atâta timp cât copilul nu se garboveste. Așa că nu îți corecta copilul dacă adoptă o „poziție de călărie” pe scaunul sau. Deși învățătorii, profesorii și părinții obișnuiau să se încrunte când cei mici se fataiau în scaun, acum acest lucru nu mai este considerat o expresie a unei concentrări slabe sau a unui simptom de hiperactivitate. Din contra, un fatait normal, în timp ce se stă șezut, este o formă de comportament natural, de obicei inconștient, ce încurajează dezvoltarea fizică, psihică și psihologică a copilului. În schimb, perioadele lungi de ședere nemiscat sunt infinit mai dăunătoare.

Imaginează-ți ca ești singur la birou, la serviciu: te-ai simți foarte incomod dacă ti-ai patra aceeași poziție pentru o perioadă lungă de timp. Desigur, copiii nu ar trebui să se miște excesiv in scaun. De ce? Pentru ca o poziție dinamică pune în mișcare mușchii, ajută circulația sângelui și reduce presiunea cauzată de greutatea ce apasa pe partea inferioară a spatelui.

Scaunele care au fost special dezvoltate de Moll pentru copii încurajează acest tip de comportare, asigurându-se în același timp că scaunul nu se poate răsturna. Scaunul și spătarul se adaptează perfect la cerințele fizice naturale ale copilului.

Scaunul și biroul trebuie să se potrivească ca o mănușă!

Pentru o poziție sănătoasă, trebuie să puteți ajusta atât scaunul, cât și biroul – la înălțimea și proporțiile copilului. Reglarea mobilierului începe cu scaunul. Al doilea pas este ajustarea înălțimii biroului:

– Reglați înălțimea scaunului, astfel încât marginea din față a acestuia să fie aproximativ la nivel cu spatele genunchilor. 

– Înălțimea scaunului este corecta atunci când unghiul dintre coapsă și corp este de aproximativ 100 de grade, iar laba piciorului este asezata drept, pe podea.

Înclinarea scaunului ușor în față încurajează copilul să stea în poziție verticală și să fie concentrat în timp ce lucrează la masă. Pelvisul este înclinat ușor înainte și spatele este drept. Un scaun flexibil încurajează, de asemenea, șederea dinamică.

Înclinarea scaunului ușor în față încurajează copilul să stea în poziție verticală și să fie concentrat în timp ce lucrează la masă. Pelvisul este înclinat ușor înainte și spatele este drept. Un scaun flexibil încurajează, de asemenea, șederea dinamică.

Adâncimea scaunului este reglată astfel încât coapsele să se sprijine complet de marginea din față a scaunului, fără presiune. Decalajul dintre marginea din față a scaunului și gamba trebuie să fie cat lățimea a patru degete. Acest lucru asigură circulația sanguină nestingherită la nivelul picioarelor.

Înălțimea spătarului este setată astfel încât trunchiul să fie sprijinit până sub umeri. Acest lucru ameliorează presiunea atunci când vă sprijiniți pe spate.

Pentru a regla înălțimea biroului, așezați brațele pe blatul mesei. Reglați înălțimea biroului până când coatele copilului sunt într-un unghi de puțin peste 90 de grade (a se vedea ilustrația de mai sus).

O parte din brat ar trebui să fie sprijinit pe masa atunci când lucrați. Acest lucru asigură că mușchii gâtului și umerilor rămân relaxați.

Pentru a rezuma, o postură dinamică este încurajată atâta timp cât copilul nu sta aplecat (garbovit) ci stă în poziție verticală cât mai mult posibil. Acest lucru este ușor cu un birou și un scaun ce pot fi ajustate la înălțimea copilului. Mai important de toate, copiii ar trebui să facă pauze scurte în timp ce studiază, sa se relaxeze, să se destindă și să nu rămână așezați la birourile lor tot timpul.

Mobilier ergonomic ce crește odată cu copilul tău

Pentru a proteja sănătatea copiilor și pentru a ne asigura că aceștia învață bine, nu aceștia trebuie sa se adapteze mobilierului, ci mobilierul ar trebui să se adapteze la aceștia.

Pe măsură ce copiii cresc, toate birourile și scaunele moll pot fi ajustate în funcție de înălțimea și proporțiile lor curente – asta le face ergonomice, TOT TIMPUL. Posibilitatea de a regla poziția spătarului și adâncimea scaunului sunt la fel de importante ca reglarea înălțimii biroului și a scaunului.

Setarea mobilierului în poziția potrivită este simpla și se poate efectua în mai puțin de un minut, cu ajutorul unui mecanism de reglare simplă – pentru toate birourile și scaunele moll.

De ce trebuie sa se încline blatul mesei de lucru?

Indiferent dacă citim, scriem sau desenăm, există o poziție de șezut optimă pentru fiecare activitate. Cum se obține? Inclinand blatul biroului.

Toate birourile moll pot fi înclinate în unghiuri diferite pentru a ne asigura că cel mic este așezat într-o poziție relaxată, prietenoasă pentru spate și confortabilă, indiferent de sarcini.

Moll a lucrat cu ortopedisti și oftalmologi din Germania pentru a dezvolta birourile copiilor cu blaturi care se înclina pana la 30 de grade. Sistemele brevetate facilitează ajustarea continuă ce poate fi operată cu ușurință și în siguranță de către copii. Mecanismul este proiectat pentru a permite înclinarea și coborârea în siguranță a blaturilor. Acest concept elimină riscul degetelor prinse și a rănilor asociate.

Birourile moll se remarca prin suprafata antiderapantă ce împiedica ca obiectele să alunece de pe birou atunci când blatul este înclinat.

UNGHI RECOMANDAT PENTRU POZIȚIA OPTIMĂ:

0-5° pentru desen și activități similare
Aproximativ. 10° pentru scris
20-30° pentru citire

Vrei sa afli mai multe despre mobilierul moll și sa inveti în continuare despre cum poți construi un viitor mai bun pentru copilul tău? Urmareste-ne pe Facebook, Instagram sau suna-ne la 0745 620 780 oricand si iti explicam pe îndelete cum îți putem fi de ajutor! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *