10 SFATURI UTILE PENTRU INSCRIEREA LA SCOALA SI INCEPUTUL NOULUI AN SCOLAR

De Beauty Mami

Este foarte greu de crezut. Mi se pare chiar nerealist … Fiul meu mic va începe școala în aceasta toamna! Nu mai este un copil mic, ci un băiat mare care începe o nouă fază a vieții. Puteți înțelege cu siguranță emoția, grijile și anticiparea cu care ne confruntăm în prezent. Școlarizarea unui copil este ceva foarte special atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!

Din acest motiv, am încercat să-mi pun astăzi gândurile și experiențele în cuvinte (fiica mea cea mare este deja în clasa a VI-a). Sper că următoarele 10 sfaturi pentru înscrierea la școală și începerea școlii sunt utile pentru tine și copiii tăi.

1. Planificați și discutați începutul școlii

Știu că din cauza pandemiei Covid-19, totul este diferit fata de ce am planificat anul acesta. Serbarile, evenimente si multe alte momente legate de școală au fost anulate. Cu toate acestea, putem sa înlăturam frica primei zile de școală. Cum putem sa ii ajutam pe cei mici in aceasta directie? De exemplu, cunoașteti școala primară …online. Am citit cu atenție site-ul școlii fiului meu, am analizat imaginile, am discutat totul și am vizitat școala pe site de mai multe ori (în măsura în care acest lucru este posibil în prezent).

2. Pregătiți totul împreună

Planificați începutul școlii și școlarizarea de la început, împreună cu copiii. Împărtășește-ți amintirile din zilele tale de școală, creează liste de cumpărături împreună, mergi la cumpărături pentru ustensile școlare, reamenajeaza camera copiilor cu ajutorul lor … și nu uita să faci câteva instantanee.

3. Stabiliți locul de studiu si pregatire a temelor

Ca să fiu sinceră, fiica mea și-a făcut inițial temele cu mine, la masa din bucătărie. Cu timpul, însă, a devenit mai independentă și mai încrezătoare. Apoi a vrut să fie lăsată în pace și s-a refugiat în camera ei. Acesta a fost momentul în care am înțeles că are nevoie de propriul loc unde să studieze.

Totuși, fiul meu este foarte diferit în această privință. Are deja nevoie de propria sa zonă de învățare liniștită. Patul pentru copii a făcut loc pentru un colț de pictură creativ pe care îl iubea mai mult decât orice. Am amenajat recent camera lui și am înlocuit colțul picturii cu un birou adevărat și un scaun ergonomic.

Copiii au nevoie de mobilier ergonomic? Ooo DA! Și vă voi spune de ce. Mobilierul ergonomic scutește corpul și protejează adulții și în special copiii (în faza de dezvoltare) de deteriorarea posturală. Având în vedere că am avut experiențe bune doar cu mobilierul funcțional pentru moll, ne-am decis din nou pentru un scaun pentru birou. De data aceasta vă prezint Maximo, parte a seturilor de mobilier funcțional Moll.

Ce este atât de special la acesta? Mobilierul moll crește cu tine, este ușor de asamblat, rezistent, flexibil, variabil, incredibil de funcțional, are diverse opțiuni de setare și oferă suficientă libertate de mișcare. După cum puteți vedea din imaginile mele …

„Asezare sănătoasă” – fie că este școală, pictură sau faceți teme – acest lucru este posibil doar cu scaunul de birou potrivit. Maximo ar putea fi, de asemenea, tovarășul școlar potrivit pentru copiii tăi, deoarece Maximo:

– promovează o postură în poziție verticală și previne problemele de spate

– este reglabilă la spatar și in înălțime, precum și in adâncime; asigură astfel o ajustare optimă la dimensiunile corpului individual

– sigur și stabil – rotile pot fi, de asemenea, înlocuite cu planoare

– husele sunt lavabile și pot fi schimbate în orice moment

– si cel mai bun lucru: sunt disponibile in diferite culori si modele.

Sfatul meu: Maximo are, de asemenea, un compartiment secret sub scaun! Dar psssst! Doar fiul meu știe despre asta. 😀

4. Seturile de birou – o necesitate pentru fiecare birou

Locul de studiu este frumos decorat. Și ce mai lipsește? Un suport de birou adecvat! Recomand cu incredere invelitorile pentru birou. Acestea protejează biroul, transmit conținut de învățare într-un mod jucăuș și prietenos pentru copii și oferă, de asemenea, o suprafață confortabilă pentru învățare, scriere, pictură, meșteșuguri …

Husele de birou antiderapant au suprafețe durabile, sunt rezistente la zgârieturi și ușor de curățat și sunt disponibile în 4 motive – planete, hartă mondială (preferatul nostru!), Balerină și dino.

5. Ghiozdane, cutii de creion  – este nevoie de toate acestea, chiar daca nu trebuie sa fie perfect si scumpe 

Pirații, dragonii și prințesele … Copiii cresc atât de repede încât interesele lor se schimbă aproape în fiecare zi. Tot ce a fost minunat în anul școlar 1 se află brusc în a 2-a / a 3-a. Nu te înnebuni cu alegerea ghiozdelelor, a genților de gimnastică și a penarelor. Cel mai bine este să alegeți modele atemporale, să acordați atenție calității și să vă urmați instinctul și nu doar trendurile. 

6. Micile surprize îndulcesc începutul școlii

Micile surprize, atent asezate în ghiozdan, pot îndulci și mai mult începutul școlii. De exemplu: cărți pentru începătorii in ale lecturii, ustensile care încă mai lipsesc pentru școală, ceas deșteptător / primul ceas, păpuși, un album de scrisori / fotografii de familie, jucării …

7. Începutul este mai ușor cu ajutorul părinților !!!

Sprijinul părinților este incredibil de important pentru copii, mai ales în timpul școlii. Dacă copiii tăi au încredere în tine, împărtășesc fiecare experiență (bună sau rea) cu tine și simt relația puternică părinte-copil, atunci le va fi mai ușor să înceapă sau sa treaca intr-un nou an scolar. Fii acolo pentru copiii tăi! Vor avea nevoie de tine, chiar dacă nu spun întotdeauna sau nu arată acest lucru.

8. Încercați să determinați ritmul de învățare

Copiii trebuie să învețe înca din primul an de școală: insa cum înveți, corect? Lăsați-i pe cei mici să își găsească propriul ritm de învățare și să încerce noi structuri de învățare fără presiune și stres. Oferă-le ajutor dacă este necesar și au răbdare – chiar dacă nu este întotdeauna ușor.

9. Găsiți prieteni noi

Dacă copiilor le place să meargă la școală și au  o atitudine pozitivă față de învățare depinde în mod natural de profesori și, mai ales, de colegii de clasă. Unii copii sunt extravertiți și își găsesc repede prieteni noi, în timp ce la alții durează puțin mai mult pentru a-și face prieteni noi.  Activitățile sportive cu colegii de clasă, întâlnirile după școală, petrecerile de zi naștere, mersul la cinema … Există multe modalități prin care ne putem sprijini copiii și îi putem ajuta „să își găsească prieteni”.

10. Treziți bucuria de a învăța

Cum poți trezi bucuria de a învăța printre școlari? Vizitele în familie la bibliotecă, experimentele interesante în bucătărie, documentarele captivante, radiourile emoționante sau jocurile educative sunt minunate.

Sursa: www.beauty-mami.de 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *